Powerball resultat

Tisdag, 27/9 (v39)

Senaste Powerball dragningen. Resultat från tisdag 27 september 2022. Rätta din Powerball rad, se utdelning och delta i nästa dragning direkt på nätet. För historiska Powerball resultat, klicka på kalendern uppe till höger och välj datum.

Rätta Powerball raden 27/9

13
20
31
33
59
20
Power Play 3x

Information om Powerball

Bli expert på Powerball

Om Powerball

Powerball är från början ett amerikanskt lotteri som nu blivit tillgängligt för svenska spelare tack vare spelsidor på nätet som bland annat Lottoland och Multilotto vilka även erbjuder spel på andra internationella lotterier. Powerball är ett av de mest kända lotterierna internationellt sett, och ett riktigt fenomen när det gäller just lotterier.

Spelvärldens största jackpot

Powerball utmärker sig framförallt genom de enorma, progressiva jackpottarna. Spelvärldens största jackpot, alla kategorier, delades av tre Powerballspelare 2016. Det handlade om nästan 1,6 miljarder dollar (omkring 13 miljarder svenska kronor). En otrolig summa! Högsta vinsten någonsin till en ensam vinnare är 758,7 miljoner dollar.

Även om just dessa jackpots var exceptionella så är Powerball ett spel som varje vecka betalar ut jackpottar som är på gränsen till overkligt höga för oss svenskar. Minst 40 miljoner dollar fördelas bland dem som har alla rätt.

Många spelare ger stora vinster

Att vinsterna kan bli så höga beror förstås på att spelet är så populärt att Powerball, vecka efter vecka, omsätter mycket mer än alla svenska lotterier tillsammans. Det ska sägas att chansen att få alla rätt är väldigt liten, rent matematiskt.

Minst 4 rätt är vad som gäller om du vill bli rik

Powerball har funnits i över 30 år, och är numer en institution i lotterivärlden. Det är ett tämligen okomplicerat sifferlotteri där man väljer ut 5 nummer mellan 1 och 69, samt ett så kallat “Powerball nummer” mellan 1 och 26. Du kan vinna genom att pricka in ett enda rätt men för att komma upp i lite högre belopp behöver du ha minst 4 rätt och gissat rätt även på Powerball numret.

Kan man spela Powerball från Sverige?

Tidigare har det varit svårt att delta i utländska lotterier men idag kan du spela online, var du än befinner dig, och du behöver inte vara medborgare i landet där dragningen görs.

När är det dragning i Powerball?

Det är dragning två gånger i veckan i Powerball, på onsdagar och lördagar. Den sker i Tallahassee i Florida i USA. Du som vill följa dragningen får gå upp ganska tidigt på morgonen. 04.59 närmare bestämt. Givetvis kan du kolla upp dragningen i efterhand om du inte tycker att det värt att följa med i dragningen live.

Så här spelar du Powerball

Exakt hur det går till att spela beror lite på var du köper din lott men proceduren är alltid enkel. Du skapar ett konto på sidan där du vill köpa lotten och klickar dig sedan vidare till sidan om Powerball.

Sedan är det bara att välja dina nummer och betala för lotten. Det gör du enkelt online. Du kan välja att låta en rad gälla båda dragningarna under veckan, eller till och med dragningar under flera veckor. Spelar du ofta är detta en mycket smidig lösning.

Du kan också välja att vara med i tilläggsspelet Power Play och att delta med flera rader under en och samma dragning. En rad kostar ungefär 35 kronor.

Powerball och Power Play

Power Play är en term lånad från ishockeyns terminologi som betecknar ett spelläge där spänningen stiger till extra höga nivåer! När du spelar Powerball kan du välja att satsa lite extra i utbyte mot att vinna mycket mer än när du väljer bort Power Play.

Power Play höjer vinsten i vissa av vinstnivåerna 1-5 gånger. Power Play är alltså en multiplikator, som exempel säg att du har vunnit 10 000 dollar på vinstnivå 5, då kan du istället kvittera ut 50 000 dollar om du deltar i Power Play.

Vinstplan Powerball

Chansen att få alla rätt och vinna den högsta vinsten i Powerball beskrivs som 1:292 201 338. Det är alltså en på 300 miljoner rader. Chansen att vinna sju rätt på det svenska spelet Lotto är, för att göra en jämförelse, istället 1 på ca 6,7 miljoner lottorader.

Powerball har dock 9 vinstnivåer och chansen att vinna något är trots allt ganska god, 1 på ca 32, närmare bestämt.

Antal rätt
Vinstchans
5+1
1:292 201 338
5
1:116 880 53
4+1
1:913 129
4
1:36 525
3+1
1:14 494
3
1:579
2+1
1:701
1+1
1:92
0+1
1:38