Stryktipset tips

Lördag, 20/10 (v42)

Veckans Stryktipset förslag

Den här veckan har vi en ovanligt stor jackpot att ta sikte på, samtidigt som Tips-SM rullar igång. Inte nog med det, vi har också en stryktipskupong som bjuder på ovanligt intressanta matcher!

Det klassiska derbyt i London mellan Tottenham och West Ham vet vi är en riktig höjdpunkt för många fotbollsentusiaster. Läs vidare så ska vi ge våra synpunkter på matcherna.

Stryktipsets säkra

Stryktipsets skräll

Bournemouth

Vi tror att Bournemouth kommer vara alldeles för starka för Southampton på hemmaplan. Hemmaseger i detta möte känns som en av få säkra spikar denna omgång.

Nottingham

Nottingham är ett klassiskt lag som många spelare tippar på med hjärtat. Visst har de sett förhållandevis starka ut men det gäller också motståndarlaget Norwich, som vi alltså tror kan skrälla i det här mötet.

1.

Bournemouth-Southampton

Southampton har fått grus i maskineriet och radat upp hela fem matcher utan vinst. Nu har de haft ett kortare uppehåll och det ska bli spännande att se om det innebär en nystart för laget.

För Bournemouth handlar det istället om att fortsätta på den inslagna linjen. Laget har vunnit fyra av sina fem senaste matcher och måste räknas som stora favoriter i det här mötet. De har dessutom fördelen av att spela på hemmaplan.

Spela på hemmaseger!

2.

Cardiff-Fulham

Varken Cardiff eller Fulham har imponerat i säsongsinledningen. Det handlar visserligen om två nykomlingar så det är inte särskilt förvånande att lagen ligger i botten av ligan.

Cardiff har en sammansvetsad trupp som inte förstärktes nämnvärt i samband med att de tog klivet upp till Premier League. Nu har de fått ett avbräck i och med att Joe Ralls, en nyckelspelare på mittfältet, är avstängd i den här viktiga matchen mot Fulham.

Fulham har på pappret en betydligt starkare trupp än Cardiff men så här långt har det alltså inte synts i ligaspelet.

Alla oddssättare håller inte med oss men vi tycker att det är rimligt att tro på en bortaseger i den här matchen.

3.

Cardiff-Fulham

Brighton vann en viktig match innan uppehållet och har potential i truppen. Får de ordning på spelet tror vi att de kan klättra i tabellen. Det samma kan sägas gälla Newcastle, som spelade fantastiskt i en halvlek mot Manchester United i sin senaste match.

Tyvärr var andra halvlek desto sämre för Newcastle och laget har alltså spelat såväl riktigt bra som riktigt dålig fotboll i säsongsupptakten. Poängskörden hittills är inget vidare, men det är viktigt att poängtera att Newcastle har haft väldigt svårt motstånd i de senaste matcherna.

Betydligt svårare än Brighton. Newcastle bör gälla som favoriter men att kryssa matchen kan också vara ett bra val.

4.

West Ham-Tottenham

West Ham är ett lag som presterat både över och under sin förmåga nu i början på säsongen. Efter att ha besegrat Manchester United på ett övertygande sätt föll de mot, ett på pappret betydligt svagare, Brighton.

Tottenham är alltid ett lag att räkna med och har vunnit sina tre senaste matcher. De bör gälla som ganska klara favoriter trots att det för dem är fråga om ett bortamöte. Tottenham har dock annat att tänka på i och med kommande match i Champions League.

En annan sak som gör mötet lite svårbedömt är att West Ham och Tottenham har många spelare skadade på bänken. Vi tror alltså ändå på en tvåa i denna match.

5.

Wolverhampton-Watford

Här har vi ett möte mellan två lag som vi faktiskt tycker har presterat lite över vad vi förväntat oss inledningsvis i Premier League.

Wolverhampton har två prydliga segrar i ryggen och dessutom fördelen av att spela på hemmaplan. Watford är en gammal storklubb och de inledde säsongen strålande. De senaste tre matcherna har dock gjort att vi sätter ett frågetecken för lagets form.

Kapaciteten finns där men att förlora med 4-0 mot Bournemouth innebär att vi höjer ett varningens finger och tippar på hemmaseger i den här matchen.

6.

Aston Villa-Swansea

Aston Villa inledde säsongen katastrofalt och tränaren Steven Bruce tvingades bort från klubben. Nu har man plockat in den forne storspelaren John Terry som assisterande tränare jämte lagets nya manager Dean Smith.

Det ska bli spännande att se vilken effekt detta fått på spelet. Det finns kapacitet i truppen som inte kommit till sin rätt. Swansea brukar gå starkt mot Aston Villa men har varit lite opålitliga så här långt och blandat stormatcher med riktigt svaga insatser.

Detta är en svårtippad match som vi rekommenderar att du helgarderar om du spelar ett lite större system.

7.

Brentford-Bristol C

Brentford har haft en turbulent tid då man förlorat sin tränare till Aston Villa. Vi får se om den danske assisterande tränaren Thomas Frank kan leda sin mannar mot en välbehövlig seger.

Både Brentford och Bristol C har haft svårt att samla poäng så här långt, men Brentford är obesegrat på hemmaplan vilket givetvis talar till deras fördel. Vi tycker det finns flera osäkerhetsfaktorer i den här matchen och det kan vara en anledning att spela Bristol C.

Oddsen för en bortaseger är väldigt höga och om du gillar att spela med lite högre risk kan en två ligga nära till hands.

8.

Ipswich-Queens PR

Ipswich har sett riktigt svagt ut så här långt och underpresterat, sett till den kompetens man har i truppen. Mot Swansea inkasserade de dock en välförtjänt vinst och det var den senaste matchen innan landslagsuppehållet. Kanske tyder det på att vinden vänt för Ipswich?

Queens PR har heller inte sett särskilt starkt ut men de har i alla fall lyckats ta fyra poäng på sina två senaste matcher. Detta är ännu en svårtippad match där Ipswich ändå får gälla som favoriter på grund av att de har fördelen av att spela på hemmaplan.

9.

Stoke-Birmingham

Stoke hade stora förväntningar på sig inför säsongen men har underpresterat, inledningsvis. Nu har man dock två riktigt imponerande segrar bakom sig i de senaste matcherna och verkar ha kommit in i sin ambitiösa spelidé.

Stoke har enligt många experter den bästa truppen i Championships och de bör därför gälla som favoriter mot Birmingham.

Det ska dock sägas att det är svårt att slå Birmingham som inte förlorat på åtta matcher utan radat upp tre vinster och fem kryss. Etta, kryss tycker vi är en rimlig gardering här.

10.

Wigan-West Bromwich

Wigan ser ut att få vara utan sin forward Will Grigg i den här viktiga matchen där de behöver tre poäng för att bryta en negativ trend. Det kan dock bli svårt eftersom West Bromwich såg riktigt vassa ut i vinsten mot Reading, innan uppehållet.

West Bromwich har också en på pappret starkare trupp med många spelare som efter degradering från Premier League har erfarenhet av att spela mot lag som håller en högre nivå än Wigan.

Vi tror starkt på bortaseger i den här matchen.

11.

Nottingham-Norwich

Nottingham har inte förlorat på länge och visat upp ett vägvinnande spel. Även Norwich har spelat väldigt starkt men fick se sig besegrade i senaste matchen mot Stoke.

Nottingham får försöka klara sig utan försvararen Jack Robinson i den här matchen men är ändå klara favoriter enligt oddssättarna.

Vi håller med om att mycket talar för Nottingham, men vinst för bortalaget känns klart spelbart, med tanke på hur oddsen ser ut i skrivande stund. Detta är en match som ser spännande ut på förhand!

12.

Reading-Millwall

Millwall är, om man ska se till den senaste statistiken, beroende av hemmaplan för att prestera bra och i den här matchen möter de alltså Reading på bortaplan. Reading har dock bara vunnit en av av sina sex senaste matcher på sin hemmaarena.

Det här är alltså två lag i behov av poäng, som båda sett svaga ut de senaste matcherna. Just nu är Reading favorittippade och om du vill spela på värde rekommenderar vi x2.

Millwall tycker vi har spelat svagt i förhållande till sin kapacitet och de har potential att nå en bättre placering.

13.

Hull-Preston

Hull parkerar långt ner i tabellen och har inte sett särskilt bra ut. Trots fördel av hemmaplan i den här matchen får motståndarna Preston gälla som favoriter.

Preston körde nyligen över Wigan med 4-0 och det verkar som att spelet äntligen släppt för dem efter en svag start på säsongen.

I den här matchen startar de dessutom med en på pappret starkare trupp, så en spikad tvåa får bli vårt tips i den här matchen, som avslutar veckans kupong.