Mega-Sena Lotto resultat

Torsdag, 29/9 (v39)

Senaste Mega-Sena dragningen. Resultat från torsdag 29 september 2022. Rätta din Mega-Sena rad, se utdelning och delta i nästa dragning direkt på nätet. För historiska Mega-Sena resultat, klicka på kalendern uppe till höger och välj datum.

Information om Mega-Sena

Bli expert på Mega-Sena

Om Mega-Sena

Om du har varit i Brasilien har du kanske noterat att det finns särskilda kassor som bara hanterar handel med lotter och att köerna framför dem ibland kan vara jättelånga!

Det är mycket på grund av Mega-Sena, som blivit ett av världens största lotterier sedan starten 1996. Mega-Sena arrangeras av storbanken Caixa Econômica Federal som vunnit mycket goodwill genom sin lotterisatsning.

Mega-Sena har många fördelar. Det är förhållandevis billigt att spela, jackpottarna kan bli stora och återbetalningsprocenten är faktiskt klart högre än hos många jämförbara lotterier. En annan positiv sak med detta lotteri är att en stor del av inkomsterna går till välgörande ändamål!

Du kan faktiskt vinna hur mycket som helst i Mega-Sena! Om ingen kammar hem jackpotten under en omgång adderas den till nästa månads jackpot, och det finns inget maxtak. Vinster i storleksordningen 500 miljoner kronor har betalats ut vid flera tillfällen och Mega-Sena står sig därmed bra i konkurrensen med kända internationella storlotterier.

Kan man spela Mega-Sena från Sverige?

Lottoland och Multilotto är två exempel på företag där du som svensk kan köpa lotter i internationella lotterier som Mega-Sena.

Det är mycket bekvämt att göra det online men om du vill följa den spännande dragningen som sänds i TV i Brasilien måste du stanna uppe till, eller sätt klockan på 01.00 på torsdagar och söndagar. Det görs alltså två dragningar varje vecka.

Så här spelar du Mega-Sena

Att spela på 6 nummer i Mega-Sena kostar bara femton kronor, alltså hälften av vad en rad brukar kosta i jämförbara internationella lotterier.

Det är nummer mellan 1 och 60 som gäller och du kan även välja att spela på mer än 1, faktiskt ända upp till 15 nummer. Då ökar dina vinstchanser!

Att spela på 15 nummer kostar dock omkring 50 000 kronor i skrivande stund. Det kan ändå vara en lockande investering för vissa när det är en stor jackpot på gång!

Du kan välja att låta en rad i Mega-Sena gälla i flera veckor, och en valmöjlighet som du har i samband med att du köper en lott är att slumpa fram numren eller att plocka ut dem på egen hand.

Spela Mega-Sena med system och syndikat

Syndikatspel innebär här att man är flera som går ihop om större antal rader. Det är mycket populärt i Brasilien där hela familjer ofta deltar tillsammans.

Spelar du med system slipper du fylla i var och en av de rader du vill spela med för hand. Det räknas istället ut automatiskt utifrån hur många nummer du väljer att satsa på.

Mega-Sena och Mega da Virada

Nyår firas vanligtvis större än julen i Brasilien, och Mega da Virada är en viktig del av firandet i miljontals familjer. Mega da Virada är helt enkelt en dragning i Mega-Sena som görs på nyårsafton, med en mycket mer generös vinstpott än vanligt.

Det är inte den högsta vinsten som är enormt hög, utan det unika är att man kan vinna mer än vanligt även om man inte kammar hem den allra högsta vinsten. Nu kan även du i Sverige gör Mega da Virada till en fin nyårstradition.

Vinstplan Mega-Sena

Mega-Sena har bara tre vinstnivåer. 4 rätt räcker för den lägsta vinsten. 5 rätt gäller för prisnivå nummer två och sex rätt gör att man vinner jackpot.

Antal rätt
Vinstchans
6
1:50 063 860
5
1:154 518
4
1:2 332