Frankrikes Lotto resultat

Onsdag, 28/9 (v39)

Senaste Frankrikes Lotto dragningen. Resultat från onsdag 28 september 2022. Rätta din Frankrikes Lotto rad, se utdelning och delta i nästa dragning direkt på nätet. För historiska Frankrikes Lotto resultat, klicka på kalendern uppe till höger och välj datum.

Rätta Frankrikes Lotto raden 28/9

12
14
26
29
39
10

Information om Frankrikes Lotto

Bli expert på Frankrikes Lotto

Om Frankrikes Lotto

Den första varianten av Frankrikes Lotto introducerades redan på 1930-talet som ett sätt för franska staten att samla in pengar till behjärtansvärda ändamål. Det är med andra ord ett av de mest anrika lotterierna på marknaden idag. Frankrikes Lotto har spelats i ett format som liknar det nuvarande sedan 1976.

Frankrikes Lotto har en lägsta jackpot på 18 miljoner kronor. Om ingen spelare kvittar ut den högsta vinsten så växer den snabbt! Vinster upp mot 25 miljoner euro har faktiskt betalats ut. En otrolig (men sann) historia man ofta hör när Frankrikes Lotto kommer på tal är om en spelare från Montpellier som vunnit jackpotten vid två tillfällen. Ett otroligt sammanträffande!

Kan man spela Frankrikes Lotto från Sverige?

Det är framförallt flera miljoner fransoser som spelar Frankrikes Lotto, men tack vare att stora lotterier blivit tillgängliga på en internationell marknad får allt fler upp ögonen för detta klassiska lotteri.

Som svensk kan du delta med hjälp av företag som Multilotto och Lottoland. Om du du vill följa en dragningar live så är det måndag, onsdag och lördag som gäller. Kl 20.00 svensk tid sänds den live på France TV2 men du kan också följa den online.

Om du vill spela samma dag som dragningen går av stapeln måste du kolla upp när spelstopp är hos återförsäljaren av lotten. Det kan nämligen skifta lite.

Så här spelar du på Frankrikes Lotto

Du behöver först och främst registrera dig på en sida som säljer lotter till Frankrikes Lotto. Som vi redan varit inne på finns det flera svenska lotteriexperter online som ger dig just denna möjlighet.

Att fylla i en rad är inte svårare än att välja 5 nummer mellan 1 och 49 på kupongen som du får upp skärmen när du valt spelet hos återförsäljaren. Du väljer även ett tilläggsnummer mellan 1 och 10.

En rad kan gälla en enda dragning, eller flera! Det går med andra ord till ungefär som när du spelar på svenska Lotto eller i stort sett vilket annat vanligt sifferlotteri som helst. Det är inte svårare bara för att det är franskt.

Frankrikes Lotto och Raffle

Raffle är ett sidospel som man deltar i automatiskt och som, oavsett hur många rätt man har i sin lottorad, ger chans till stora kontantpriser. Du behöver alltså inte ha en vinnande rad för att bli en vinnare i franska Lotto!

Vinstplan Frankrikes Lotto

Frankrikes Lotto har nio vinstnivåer. Chansen att vinna “le grand jackpot” är 1 på 19 068 840. Det är faktiskt riktigt bra odds med tanke på hur stora chanserna brukar vara i lotterier med jackpottar i den här storleksordningen.

I genomsnitt ger ungefär var sjätte rad vinst i detta lotteri som vi tycker har en bra balans mellan storvinster och mindre vinster som många kan få ta del av.

Antal rätt
Vinstchans
5 + 1
1:19 068 840
5
1:2 118 760
4 + 1
1:88 677
4
1:9 631
3 + 1
1:2016
3
1:224
2 + 1
1:144
2
1:16
0 + 1
1:18