Mega Millions resultat

Onsdag, 28/9 (v39)

Senaste Mega Millions dragningen. Resultat från onsdag 28 september 2022. Rätta din Mega Millions rad, se utdelning och delta i nästa dragning direkt på nätet. För historiska Mega Millions resultat, klicka på kalendern uppe till höger och välj datum.

Rätta Mega Millions raden 28/9

8
14
24
43
51
9
MEGAPLIER 3x

Information om Mega Millions

Bli expert på Mega Millions

Om Mega Millions

Det amerikanska lotteriet Mega Millions är ett av världens mest kända och största lotterier! Lotteriet har varit igång sedan 1996 men formatet och reglerna har ändrats några gånger sedan dess. Här kommer vi att gå igenom hur du spelar Mega Millions idag.

Vad sägs om att bli miljardär?

Mega Millions gör verkligen skäl för sitt namn. Flera av spelvärldens största vinster alla kategorier har delats ut efter att någon eller några spelare lyckats pricka in en av de berömda jackpottarna i Mega Millions.

Vid flera tillfällen har den högsta vinsten legat över 500 miljoner. Och det är dollar vi talar om här! Vinnaren kan välja mellan att få vinsten utbetald under 30 år eller att få en (lite mindre) klumpsumma direkt.

Hur stora vinster som delas ut hänger ihop med hur många som spelar och hur länge sedan det var någon som vann spelets jackpot. Att vinsterna kan bli så stora beror på att detta är ett av de populäraste lotterierna i hela världen.

Kan man spela Mega Millions från Sverige?

Det finns idag flera lottosidor på nätet som specialiserat sig på att erbjuda svenskar möjligheten att delta i internationella lotterier. Lottoland och Multilotto är två exempel. Att Mega Millions är ett av alternativen är självklart, det är som sagt ett av världens mest omtalade lotterier.

Så här spelar du Mega Millions

Det är enklast att spela online, och för att kunna göra det behöver du ha ett konto hos den återförsäljare som säljer lotterna. Det finns som sagt flera att välja mellan! Om du känner till spelet Powerball, som konkurrerar med Mega Millions om att vara världens största lotteri, kommer du att märka att reglerna är väldigt lika.

Mega Millions är ett lotteri där du väljer ett antal siffror i förväg. Förhoppningsvis stämmer de överens med den sifferrad som sedan kommer upp under dragningen. I Mega Millions gäller det att välja 5 av 70 tänkbara nummer och en så kallad Mega Ball. Ju fler nummer som stämmer med den vinnande raden, desto mer pengar vinner du.

Att delta i lotteriet med en rad kostar omkring 35 kr och du kan givetvis välja att spela med många rader för att öka dina vinstchanser.

Mega Millions och Megaplier

Genom att välja tillägget Megaplier, som kostar 10 kr, höjer du utdelningen på flera vinstnivåer i Mega Millions. Det handlar om att ett särskilt nummer dras som kan multiplicera din vinst med 2, 3, 4 eller 5 gånger. De flesta brukar välja att spela med Megaplier!

När är det dragning i Mega Millions?

Ställ in alarmet så du hinner upp till klockan 05.00 om du vill följa med live, och inte bara kolla i efterhand om du kammat hem en vinst som gör dig ekonomiskt oberoende för resten av livet. Dragningarna görs i en TV-studio i Atlanta i USA, på onsdagar och lördagar. Du kan följa den live online för största möjliga spänningsmoment!

Vinstplan Mega Millions

Sannolikheten att du vinner något överhuvudtaget i Mega Millions är 1:24 vilket är fina odds. Chansen att vinna en jackpot är dock inte så stor, och det kan man förstå, eftersom en genomsnittlig jackpot ger nästan 50 miljoner dollar, per vinnare.

Det handlar närmare bestämt om 1 chans på 302 575 350. Mycket mindre chans än att vinna högsta vinsten i svenska Lotto, till exempel. Mega Millions är dock perfekt för dig som drivs av drömmen om den där extrema storvinsten som förändrar livet totalt!

Antal rätt
Vinstchans
5+1
1:302 575 350
5
1:12 607 306
4+1
1:931 001
4
1:38 792
3+1
1:14 547
3
1:606
2+1
1:693
1+1
1:89
0+1
1:37