Svenska PostkodLotteriet resultat

Slumpa nummer och siffror

Postkodslotteriet är ett prenumerationslotteri som har dragning fyra dagar i veckan (mån – tors) där vinnaren vinner fem tusen per lott. Varje fredag dras en vinnare som vinner 100 000 kr. En av lottköparen på postnumret vinner dessutom en bil och en annan vinnare vinner en miljon kronor.

På lördagen dras dessutom en ny miljonär. På söndagen dras det ytterligare en mängd vinnare beroende på hur mycket som har delats ut under veckan.

Det som inte delas ut i vinster tillfaller organisationer som är medlemmar i Svenska Postkodsföreningen. 2012 tillföll 40% spelarna, 26,6% var omkostnader och 33,4% gick till välgörenhet. Postkodslotteriets vision är en bättre värld för människor, djur och miljö. Dit skall de nå genom att skänka hela företagets överskott till deras förmånstagare – 40 ideella organisationer som arbetar i Sverige och runt om i världen.

Det finns många sätt att spela på Postkodslotteriet. Förutom det kanske mest kända PostkodMiljonären på TV4 finns det även Bingo och skraplotter.

Varje fredag och lördag kl 19.30 i TV4 är det frågesporttävling med chans att vinna stora pengar i PostkodMiljonären. Sedan i mars kan du se PostkodLingo varje vardag i TV4 kl 11.40. MiljonJakten i TV3 är en ny storsatsning från postkodslotteriet.

Postkodslotteriet har fått kritik för att ha delat ut för lite av omsättningen till välgörenhet. Något vi på lottoraden verkligen inte håller med om. Allt som bidrar till en bättre värld tycker vi är bra. Punkt slut.